Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala  www.uosi-sinergija.hr
Naše usluge ponekad sadrže linkove na usluge drugih kompanija. Te kompanije imaju vlastita pravila o zaštiti privatnosti i korištenju kolačića, stoga imajte na umu da će informacije koje na taj način dajete, biti regulirane njihovim pravilima. Svakako provjerite i njihova pravila o zaštiti privatnosti, kako biste znali kako će upotrebljavati vaše podatke.
Čvrsto smo predani čuvanju informacija o vama i vašoj obitelji. Naš tim poduzima sve razumne napore kako bismo brinuli o vašoj informacijskoj sigurnosti i privatnosti. Istodobno, nijedna usluga ne može biti potpuno sigurna – ako imate razloga misliti da su vaš korisnički račun ili osobni podaci izloženi riziku, odmah nam se javite, putem mail adrese info@uosi-sinergija.hr. Popunjavanjem naših obrazaca za registraciju (na primjer putem naših web stranica ili mobilnih aplikacija (“aplikacije”) ili kontinuiranim korištenjem naših usluga, pristajete na korištenje vaših osobnih podataka u skladu s ovim pravilima.
Voditelj obrade podataka je Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor, UL.151.Samoborske brigade HV 1, 10430 Samobor
Podaci koje prikupljamo
Postoje tri opće kategorije informacija koje prikupljamo.
1.1. Informacije koje nam dajete
1.1.1. Informacije nužne za korištenje određenih usluga portala
Tražimo i prikupljamo sljedeće osobne podatke o vama, kada se registrirate kao korisnik  www.stranice: ime, prezime i e-mail adresu. Ove informacije su neophodne za odgovarajuću provedbu ugovora između vas i nas i omogućuju nam da ostvarujemo naše pravne i zakonske obveze. Ove informacije ne dijelimo s trećim osobama, osim u izuzetnim slučajevima, i samo uz vaš izričiti pristanak.
1.1.2. Podaci koje ste nam poslali
Možete nam poslati i neke dodatne osobne podatke kako bismo uspostavili bolji korisnički doživljaj. Ove se dodatne informacije obrađuju na temelju vašeg pristanka, ako se npr. odlučite sudjelovati unekoj nagradnoj igri ili anketi.
1.2. Informacije koje automatski prikupljamo prilikom vašeg korištenja portala
Kada putem računala ili mobilnog telefona i tableta koristite portal Hpo.hr, automatski prikupljamo neke informacije, uključujući osobne podatke, o uslugama koje koristite i načinu na koji ih upotrebljavate. Ove informacije potrebne su za odgovarajuće izvršenje ugovora između vas i nas, kako bismo postupali u skladu sa našim pravnim i zakonskim obvezama i imajući u vidu naš legitiman interes za pružanje i poboljšanje usluga portala uosi-sinergija.hr
Informacije o geografskoj lokaciji – kada koristite određene usluge portala Hpo.hr, možemo prikupiti informacije o vašoj preciznoj ili približnoj lokaciji, kako je ona određena podacima poput vaše IP adrese ili GPS-a mobilnog uređaja. Većina mobilnih uređaja omogućuje vam da upravljate ili onemogućite upotrebu usluga lokacije za aplikacije, u izborniku postavki uređaja. Portal uosi-sinergija.hr  može prikupljati te podatke čak i kada ne upotrebljavate aplikaciju, ako je ta veza omogućena putem vaših postavki ili dozvola za uređaj.
Informacije o načinu korištenja uosi-sinergija.hr portala – prikupljamo informacije o vašim interakcijama putem portala, kao što su stranice ili sadržaj koji pregledavate, pretraživanja za Ispis i druge radnje.
Zapisnik podataka i podataka o uređaju – automatski prikupljamo podatke o zapisima i podatke o uređaju, kada pristupate i koristite Uosi-sinergija, čak i ako niste stvorili korisnički račun ili niste prijavljeni. Ti podaci uključuju, između ostalog, pojedinosti o tome kako ste koristili web stranicu uosi-sinergija.hr (uključujući ako ste kliknuli na veze na aplikacije trećih strana), IP adresu, datume i vremena pristupa, podatke o hardveru i softveru, informacije o uređaju, informacije o događajima uređaja, jedinstvene identifikatore i podatke o kolačićima.
Kolačići i slične tehnologije – koristimo kolačiće i druge slične tehnologije, kao što su web-svjetionici, pikseli i identifikatori mobilnih uređaja. Možemo dopustiti i našim poslovnim partnerima da koriste ove tehnologije praćenja na portalu uosi-sinergija.hr ili angažirati druge da prate vaše ponašanje u naše ime. Više informacija o našoj upotrebi ovih tehnologija potražite u našim pravilima o kolačićima.
1.3. Informacije koje prikupljamo od trećih strana
Uosi-sinergija.hr može prikupljati informacije, uključujući i osobne podatke, koje drugi pružaju o vama, kada koriste Uosi-sinergija  ili dobivaju informacije iz drugih izvora i kombiniraju ih s informacijama koje prikupljamo putem Uosi-sinergija.hr  stranice. Ne kontroliramo, ne nadziremo i ne odgovaramo za način na koji treće osobe koje pružaju vaše podatke obrađuju te podatke, a bilo koji zahtjev za informacijama o otkrivanju vaših osobnih podataka treba uputiti trećim stranama.
Usluge treće strane – ako povezujete, povežete se ili se prijavite na portal Uosi-sinergija putem usluga treće strane (npr. Google, Facebook), treća strana može nam poslati podatke kao što su registracija i informacije o profilu te usluge. Ove informacije variraju i kontrolirani su od treće strane ili su na to ovlašteni putem vaših postavki privatnosti u toj usluzi.
Ostali izvori – u opsegu dopuštenom primjenjivim zakonima, možemo primiti dodatne informacije o vama, kao što su demografski podaci ili podaci potrebni za otkrivanje prijevara, od pružatelja usluga trećih strana i/ili partnera te ih kombinirati s našim podacima o vama. Možemo primati informacije o vašim iskustvima i interakcijama s našim partnerskim oglasnim mrežama.
2. Kako koristimo informacije koje prikupljamo
Upotrebljavamo, pohranjujemo i obrađujemo informacije, uključujući i osobne podatke, sa svrhama razumijevanja, poboljšanja i razvoja portala Hpo.hr, mjerenja i poboljšanja oglašavanja i marketinga, stvaranja i održavanja pouzdane i sigurnije okoline te sa svrhom ostvarivanja naših pravnih i zakonskih obveza.
2.1. Pružanje usluga, poboljšanje i razvoj
Omogućujemo vam pristup i korištenje portala Uosi-sinergija.hr;
2.1.1. Djelujemo, štititimo, poboljšavamo i optimiziramo portal Uosi-sinergija.hr  na svim platformama kao i vaše korisničko iskustvo
2.1.2. Da bismo bili u mogućnosti pružati kvalitetnu uslugu, zaštititi, poboljšati i optimizirati portal Uosi-sinergija.hr te personalizirati i prilagoditi vaše korisničko iskustvo, možemo provoditi profiliranje na temelju vaših interakcija s portalom.
2.1.3. Obrađujemo ove informacije s obzirom na naš legitimni interes za funkcioniranje i poboljšanje portala Uosi-sinergija.hr i iskustva naših korisnika, kao i kada je to potrebno radi odgovarajuće provedbe ugovora s vama.
2.2. Stvaranje i održavanje pouzdanog i sigurnijeg okruženja
Otkrivanje i sprečavanje prijevara, neželjene pošte, zloupotrebe, sigurnosnih incidenata i drugih štetnih aktivnosti;
2.2.1. Provodimo sigurnosne istrage i procjenu rizika;
2.2.2. Provodimo provjeru podataka ili identifikacijskih podatka;
2.2.3. Pridržavamo se naših zakonskih obveza;
2.2.4. Provedimo naša Pravila korištenja i druga pravila;
2.2.5. Ove informacije obrađujemo s obzirom na naš legitimni interes u zaštiti portala Uosi-sinergija.hr, kako bismo mjerili adekvatnu provedbu naših obveza prema vama i u skladu s primjenjivim zakonima.
2.3. Pružanje, prilagodba, mjerenje i poboljšanje oglašavanja i marketinga
Prilagođavamo, mjerimo i poboljšavamo naše oglašavanje;
2.3.1. Upravljamo programima preporuka, nagradama, anketama, nagradnim igrama, natjecanjima ili drugim promotivnim aktivnostima ili događajima, koje sponzorira ili kojima upravlja portal Uosi-sinergija.hr, njegovi partneri ili treće strane.
2.3.2. Obrađujemo prikupljene podatke za svrhe navedene u ovom odjeljku, s obzirom na naš legitimni interes za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koje bi mogle biti dijelom vaših interesa.
2.3. Kontaktiranje
Možemo upotrijebiti vaše podatke kako bismo vas kontaktirali o različitim stvarima, kao što su:
2.4.1. obavijesti o promjenama pravila i Uvjeta korištenja portala Uosi-sinergija.hr;
2.4.2. provjeravanje o uslugama ili aktivnostima za koje ste se prijavili;
2.4.3. odgovoriti vam kada ste nas kontaktirali ili odgovoriti na vaš komentar ili pritužbu;
2.4.4. slanje obavijesti na vašem uređaju ako ste ih odabrali u svojim postavkama
2.4.5. Kontaktirat ćemo vas samo kada je to potrebno ili kada nam date svoje dopuštenje.
3. Dijeljenje i otkrivanje
Nikada nećemo prodavati vaše osobne podatke. Dijelimo ih s drugima na sljedeće načine:
3.1. Uz vašu suglasnost
Tamo gdje ste dali suglasnost, dijelimo vaše podatke, uključujući i osobne podatke, kako je opisano u trenutku pristanka, kao što je slučaj kada ovlastite aplikaciju ili web stranicu treće strane za pristup vašem Korisničkom računu ili kada sudjelujete u promotivnim aktivnostima koje provode partneri ili treće strane.
3.2. Usklađenost sa zakonom, odgovaranje na pravne zahtjeve, sprječavanje štete i zaštita naših prava
Udruga osoba s invaliditetom Sinergija  može objaviti vaše podatke, uključujući i osobne podatke, sudovima, policijskim tijelima ili vladinim tijelima ili ovlaštenim trećim stranama, ako i u onoj mjeri u kojoj smo zakonski obvezani ili je to zakonski dopušteno, ili ako je takvo otkrivanje razumno potrebno radi: (I) udovoljavanja našim zakonskim obvezama, (II) pravnih postupaka i odgovora na tvrdnje uperene protiv portala Uosi-sinergija.hr, (III) odgovaranja na provjerene zahtjeve, vezane za kaznene istrage ili navodnu ili sumnjivu ilegalnu aktivnost ili bilo koju drugu aktivnost koja nas ili naše korisnike može izložiti odgovornosti za štetu, (IV) provođenja i upravljanja našim Uvjetima korištenja ili drugim ugovorima s korisnicima, ili (V) zaštite prava, imovine ili osobne sigurnosti Udruge osoba s invaliditetom Sinergija, njezinih zaposlenika, korisnika ili članova javnosti.
Tamo gdje je to prikladno, možemo obavijestiti korisnike o takvim pravnim zahtjevima, osim ako: (V) je takva obavijest zabranjena sama po sebi, sudskim nalogom ili primjenjivim zakonom, ili (II) smatramo da bi obavještavanje bilo uzaludno, neučinkovito, stvaralo rizik od povrede ili tjelesne ozljede pojedincu ili grupi, ili stvaralo ili povećavalo rizik od prijevare. U slučajevima u kojima postupamo u skladu sa zakonskim zahtjevima, bez prethodne obavijesti iz tih razloga, pokušat ćemo obavijestiti tog korisnika o zahtjevu, nakon što je ispunjen i kada, u dobroj vjeri, utvrdimo da u tome više nismo spriječeni.
3.3. Oglašivači
Oglašivačima pružamo izvješća o vrstama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, ali ne dijelimo podatke koji vas osobno identificiraju (podaci kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, koji se sami mogu upotrijebiti kako bi vas se kontaktiralo ili identificiralo) osim ako nam date dopuštenje. Na primjer, pružamo opće demografske podatke i podatke koji zanimaju oglašivače (na primjer, da je oglas vidjela osoba koja živi u Rijeci) kako bismo im pomogli bolje razumjeti njihovu publiku.
3.3.1. Partneri za mjerenja
Dijelimo podatke o vama s društvima koja ih agregiraju kako bi pružila analitička i mjerna izvješća nama i našim partnerima.
3.3.2. Prodavatelji i pružatelji usluga
Pružamo podatke i sadržaj prodavateljima i pružateljima usluga koji podržavaju naše poslovanje, kao primjerice pružanjem usluga tehničke infrastrukture, analizom načina upotrebe naših proizvoda, pružanjem korisničke podrške, omogućavanjem plaćanja ili provedbom anketa.
3.3.3. Tijela za provedbu zakona ili pravni zahtjevi
Kada je to nužno radi pridržavanja zakonskih odrebi, dijelimo vaše podatke s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.
3.4. Društvene mreže
Tamo gdje je dopušteno prema primjenjivom zakonu, možemo koristiti određene ograničene osobne podatke o vama kako bismo ih podijelili s platformama društvenih ili drugih mreža, kao što su Facebook ili Google, radi generiranja potencijalnih kupaca, privlačenja prometa na naše web stranice ili drugog načina promoviranja naših usluga. Ove se aktivnosti obrade temelje na našem legitimnom interesu za obavljanje marketinških aktivnosti, kako bismo vam ponudili proizvode ili usluge koji mogu biti dijelom vašeg interesa.
Udruga osoba s invalieditetom Sinergija ne kontrolira niti nadzire društvene medijske platforme s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke. Stoga sva pitanja o načinu na koji vaš davatelj usluga platforme društvenih medija obrađuje vaše osobne podatke treba uputiti takvom pružatelju usluga.
3.5 Poslovni transferi
Ako se Udruga osoba s invaliditetom Sinergija  obveže ili budu uključena u bilo koji postupak spajanja, pripajanja, stjecanja, reorganizacije, prodaje imovine ili stečajnog postupka, tada možemo prodati, prenositi ili dijeliti dio ili cjelokupnu našu imovine, uključujući  vaše podatke koji su vezani uz takvu transakciju ili u pokušaj takve transakcije (npr. due diligence). O tome ćemo vas obavijestiti prije prijenosa vaših osobnih podataka i prije nego što vaši osobni podaci budi podložni drugačijim pravilima o zaštiti privatnosti.
4. Partneri trećih strana
Portal Uosi-sinergija.hr može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.
5. Vaša prava
Za sva pitanja i ostvarivanje prava navedenih u ovom odjeljku možete nam se obratiti slanjem elektroničke pošte na adresu info@uosi-sinergija.hr. Imajte na umu da vas možemo tražiti da potvrdite svoj identitet, prije poduzimanja daljnjih radnji na vaš zahtjev.
5.1. Ispravak netočnih ili nepotpunih podataka
Imate pravo zatražiti da ispravimo netočne ili nepotpune osobne podatke o vama putem e-maila info@uosi-sinergija.hr
5.2. Zadržavanje i brisanje podataka
Općenito zadržavamo vaše osobne podatke koliko god je to potrebno za izvršenje ugovora između vas i nas i kako bismo poštovali naše zakonske obveze.
5.3. Dostavljanje pritužbi
Imate pravo podnijeti pritužbe na aktivnosti obrade podataka portala Uosi-sinergija.hr nadležnim tijelima za zaštitu podataka – Agenciji za zaštitu osobnih podataka.
6. Sigurnost
Kontinuirano provodimo i ažuriramo administrativne, tehničke i fizičke mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja ili izmjene. Ako znate ili imate razloga vjerovati da su vaši podaci za uspostavu korisničkog računa izgubljeni, ukradeni, zloupotrebljeni ili na drugi način ugroženi ili, u slučaju bilo kakve stvarne povrede ili sumnje na neovlaštenu upotrebu vašeg korisničkog računa, odmah nas kontaktirajte.
7. Promjene ovih pravila
Uosi Sinergija pridržava pravo izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Uosi Sinergija neće posebno obaviještavati korisnike o promjenama ovih Pravila pa savjetujemo da povremeno provjeravate sadržaj Pravila. Ako se ne slažete s izmijenjenom Pravilima o zaštiti privatnosti, možete zatražiti provjeru, izmjenu i brisanje vaših podataka ukoliko ih posjedujemo.
8. Kontaktirajte nas
Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti ili našim postupcima obrade vaših podataka, možete nam poslati e-poštu ili nas kontaktirati na:
Udruga osoba s invaliditetom Sinergija
ul.151.Samoborske brigade HV 1.
10430 Samobor
e mail: info@uosi-sinergija.hr
Politika korištenja kolačića
1. Što su kolačići i tehnologije praćenja?
Kolačići (engl. cookies) su mali paketi podataka koji se upotrebljavaju za pohranu i primanje anonimnih identifikatora te drugih podataka o računalima, telefonima i ostalim uređajima. Druge tehnologije, uključujući podatke koje pohranjujemo u web-pregledniku ili na uređaju, identifikatore povezane s uređajem i drugi softver, upotrebljavaju se za slične svrhe. U ovim pravilima sve te tehnologije nazivamo “kolačićima”.
Kolačići nam pomažu pružati, zaštititi i poboljšati naše proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje upotrebljavamo mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima, upotrebljavamo ih za sljedeće svrhe:
  • kako bi se sjetili informacija o vama, tako da nam ih ne morate ponovno davati;
  • kako biste mogli ostati prijavljeni, čak i na različitim uređajima;
  • kako bi nam pomogli da shvatimo kako ljudi koriste naše usluge i kako bismo ih mogli poboljšati;
  • da bismo zaštitili vaše podatke;
  • kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za njihove proizvode, usluge ili ciljeve.
  • kako bi nam pomogli prilagoditi i personalizirati portal Hpo.hr, sjećajući se vaših preferencija i postavki;
Podaci pohranjeni korištenjem kolačića na ne sadrže osobne detalje iz kojih bi se mogao utvrditi identitet korisnika.
2. Postoje različite vrste kolačića
2.1. Kolačići prve strane
Ove kolačiće postavlja web stranica koju posjećujete. I samo ih ta web stranica može čitati.
2.2. Kolačići treće strane
Ove kolačiće postavlja netko drugi, a ne vlasnik web stranice koju posjećujete. Uosi-sinergija.hr  može sadržavati sadržaje drugih stranica koji mogu postaviti svoje kolačiće. Također, ako podijelite link na portalu uosi- sinergija.hr,  usluga na kojoj ga dijelite (na primjer, Facebook) može postaviti kolačić u vašem pregledniku. Nemamo kontrolu nad kolačićima treće strane – možete ih isključiti, ali ne putem nas.
2.3. Kolačići sesije
Ovi kolačići traju samo onoliko dugo koliko traje vaša mrežna sesija i nestaju s vašeg računala ili uređaja prilikom  zatvaranja preglednika.
2.4. Trajni kolačići
Ovi kolačići ostaju na vašem računalu ili uređaju i nakon što zatvorite preglednik, a traju onoliko vremena koliko je određeno u kolačiću. Upotrebljavajmo trajne kolačiće kada trebamo znati tko ste duže od jedne sesije pregledavanja. Na primjer, upotrebljavamo ih kako bi se sjetili vaših postavki i sljedeći put kada nas posjetite.
2.5. Neophodni kolačići
Ovi kolačići omogućuju vam korištenje različitih dijelova portala uosi-sineregijaF.hr. Bez njih vam ne možemo pružiti usluge koje ste tražili.
2.6. Funkcionalni kolačići
Oni nam pomažu da prilagodimo portal uosi-sinergija.hr, sjećajući se vaših preferencija i postavki. Na primjer, da se sjetimo vašeg omiljenog sadržaja, da vam ne prikazujemo iste poruke koje se odnose samo na nove posjetitelje ili da se sjetimo nekih drugih postavki.
3. Koliko dugo traju kolačići?
Neki se brišu kada zatvorite preglednik na svojoj web-lokaciji ili aplikaciji. Drugi ostaju duže, ponekad zauvijek, i spremljeni su na vaš uređaj pa su tamo i kada se vratite.
4. Kako mogu kontrolirati svoje kolačiće i praćenje?
Kada nas prvi put posjetite, obavijestit ćemo vas o našim kolačićima.
Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite na stranicama vlasnika preglednika ili uređaja. Imajte na umu da, ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, to može značiti da ne možete pristupiti nekim uslugama ili da neki dio stranice neće ispravno raditi za vas.
Također postoje i alati trećih strana putem kojih možete blokirati kolačiće.